Wednesday, September 14, 2011

Doa Untuk Buat Orang Kasihkan Kita

Kita sentiasa mahukan diri disayangi semula setelah menyayangi seseorang. Aku KURANG percaya sikit dengan statement Takpelah.. Biarlah cuma saya yang cintakan dia tapi dia tak cintakan saya. Tipulah! Mesti ada rasa ingin cinta tu dibalas walau sedikit. 

Malah, ada yang siap pergi jumpa bomoh untuk tundukkan orang yang dia cintai tu. Macam dalam cerita Khurafat tu. Ada juga yang memilih untuk menggunakan Doa Pengasih. Bila kita dengar perkataan PENGASIH tu dah imagine perbuatan yang salah di sisi agama kan? Aku pun tak tahu boleh atau tidak kita gunakan doa pengasih ni. Tapi, kalau guna ayat dari Al-Quran, tak salah kot. Wallahualam.

Bercerita tentang doa Pengasih, suatu ketika dahulu, ada kawan aku mengakui pernah menggunakan ayat pengasih. Dia baca ayat pada orang tu dan akhirnya, berhasil. Namun, lepas 4-5 tahun, apabila dia tidak lagi suka pada orang yang dia suka tadi, dia tidak dapat berbuat apa-apa. Sebab orang yang dia suka tadi tak mahu lepaskan dia. 

Hah... Nampak tak impak doa pengasih tu? Jadi, dinasihatkan jangan lah memandai-mandai nak baca mandrem pada sesiapa. Nanti korang sendiri terkena semula. 

Mar kata:
Nak mandi!

10 Pemuzik Macam MAR:

Miss Nadya said...

hehe..betul..:)

new entry :: Rabu tanpa kata ツ

Cik Purple Pinkypuff said...

nak baca doa pengasih kat amirul hadi zainal la~~ lalalala~~ hihihi.. :P share la doa dia kat akak..:P

^^nu[dd]yra^^ said...

dasyat jugakkan...hmmm...x yah lah nak mandrem2 nih....nak aper2 pon directly jer minta kat Allah....~

aimie amalina said...

huuuuuuu
tamoooo
takottt..nnti berlaku dlm cite antuu tuu
huhu

mizzkechique said...

ingtkn mmg ada doa tu.. hahaha

maszull said...

salam Mar....kalau orang dah suka x payah guna mandrem2 buang masa jer kan....:)

[sutera kasih] said...

Nauzubillah..jgnla ada golongan mcm tu dekat dgn kita uhu

myra yusreena said...

my mom pernah bg satu cebisan ayt quran.but adela cre2nye..cam ayt ney bce 7x..ayt tu bce3x..me amalkan ayt tu,alhamdulillah bole baik balik ngan ma ex..

then sorg lg ma fren bermasalah ngan bf dye.so me bg la doa tu kt dye.ngan bf dye da mkin oke.and ade sorg mamat ney pown sgkut kt dye.dat guy tnye," awak bomohkn sye ke?sye xleh lupekan awk.."

huhu wallahualam

cx's said...

dah tk suke? *lost

Mrs. Farhan said...

Mak penah bg doa untuk lembutkan hati org. Biasa guna masa Mrs.Farhan pegi driving test, atau pegi public speaking kat mana2. Alhmadulillah berkesan. Dan mak selalu pesan jgn guna doa tu untuk benda bukan2.


tapi teringin gak nak tahu ayat quran yg myra yusreena guna tu. heheh

Karya Seni MUSICBRILLIANT.COM